Om D'tAnjo Art
D'tAnjo Art är en liten avknoppning från min ordinarie verksamhet där jag i huvudsak tar fram och utvecklar IT-system. Systemering och programmering består mestadels av logiskt tänkande men när man designar ett system ingår ändå en hel del grafiskt tänkande. Man behöver ofta skapa ett grafiskt gränssnitt där flöde, färger och figurer hänger samman.

I D'tAnjo Art är dock arbetet inriktat på en mer friare och konstnärlig grafisk produktion. Jag har alltid gillat att rita och måla och sitter ofta och kluddar på någon pappersbit som ligger nära. Även om jag tycker om att rita i princip vad som helst så blir det ändå oftast att jag sitter och filar på något porträtt. Varje ansikte är unikt och kan via uttryck och minspel förändras nästan i det oändliga. Det roligaste och svåraste med porträttmålning är att försöka återspegla något av modellens personlighet.

Genom åren har jag testat många olika tekniker som akvarell, olja, akryl, tusch och blyerts men på senare år har jag även upptäckt vilket otroligt konstredskap datorn kan vara. Med ett tryckkänsligt ritbord och tillhörande programvara kan man på digital väg blanda exempelvis olja med blyerts och erhålla nya oanade effekter. Mycket kul och spännande!

Här nedan ett exempel på hur ett porträtt kan växa fram. Från analog skiss i blyerts till digital slutprodukt i datorn.

 
© D'tAnjo 1996-2023